21. sep. 2009

EN NY TRAGEDIE


I følge FAO kan verden være på vei til en ny tragedie: ca. 20 millioner mennesker i Øst-Afrika er allerede avhengige av mathjelp, og situasjonen kan bli forverret i den nærmeste fremtiden. Ekstremt tørke, kombinert med konflikter i området gjør situasjonen der veldig usikker. I tillegg til det kan El Niño, som pleier å komme på slutten av året med kraftige nedbør, gjøre vondt verre. Uganda, Kenya, Sudan, Etiopia og Somalia kan bli rammet av katastrofen.

Verden må ta tak i dette før det blir for seint. Dersom våre land gir en brøkdel av det som er brukt for å redde bankene i finanskrisen, kan katastrofen være hindret. En gang for alle må vi slutte å føle at vi er verdens navle, og tro at våre problemer er de største. Vi må agere før våre samvittigheter blir vant til tragediens bilder.

1 kommentar:

HJL sa...

Fine innlegg du skriver, men dessverre er nok de flestes "samvittigheter" vant med tragiske skjebner og bilder allerede. Noe må gjøres! Jeg har vært og besøkt noen av de fattigste menneskene i verden, og det gjør virkelig inntrykk på både godt og vondt.

Jeg ser gjerne også at du blogger litt om el Madrid, for du skriver veldig fint, Rafa!