11. okt. 2009

Dagen 30 trøndere sang Brannsangen... i Praha

Min kone og meg koste oss stort i U Kalicha, en tradisjonsrik restaurant i Praha, hvor Jaroslav Hasek var stamkunde og plasserte noen scener i sin berømte roman "Den tapre soldat Svejk og hans eventyr i verdenskrigen". Tone hadde allerede merket seg at to store bord som var bak henne var fylt med nordmenn. Plutselig skjedde det: 30 mennesker begynte å synge "Å Rosenborg...".

Dette var ikke noe vi kunne la gå forbi i stillhet. Mens de sang, vekslet vi noen få ord, og med en gang de ble ferdige, reiste vi oss, en jente fra Bergen (som for øvrig ikke har vært på Stadion i mange år...) og en adoptiv vestlending født i Spania (som har partoutkort...), og sang de første linjene til "Den tolvte mann"... Blod er kjukkere enn vann...

Vår modig innsats ble roset med applaus ikke bare fra de to bordene, men fra hele salen. Noen minutter senere kom hovedpremien: de tretti trøndere begynte å synge igjen. Men nå var det andre toner: "By'n er Bergen og laget e' Brann...". Det lever jeg mange år på. Dette var verdt flere seriegull, mange skuffelser, og mange dårlige kamper. Den dagen jeg fikk gåsehud av å høre Brannsangen langt fra Stadion, i Praha... og på trøndersk.

Ingen kommentarer: