21. jan. 2015

En Askøy alle kan være stolte av

Jeg har fått æren til å bli nominert som toppkandidat i Askøy SVs liste til kommunevalg. Jeg takker for tillitten og tar imot ansvaret dette innebærer.

Jeg hadde vært skremt dersom jeg følte at jeg hopper etter Wirkola. Men jeg er i den heldige situasjonen av at jeg hopper MED Wirkola. Sjelden får en nybakt toppkandidat stille med de to tidligere gruppeledere på andre og tredje plass. Mary Therese Solli og Silje Guleng er med, og gir dette laget drøssevis med erfaring, kompetanse og kjennskap til Askøy sine behov og muligheter. Om dette ikke var nok, har vi på fjerde plass en ung mann, John Helge Myntesvik, som allerede har lang erfaring i politikken og som er godt kjent både med kommunestyret og utvalg for oppvekst og levekår. Vi topper en gruppe med damer og menn klare til å ta et tak for Askøy.

Vi vil være med på å bygge en kommune alle kan føle seg stolte av. Vi vil at økonomien ikke lenger skal være en hindring for utviklingen, men en mulighet. Vi er lei av å se Askøy på bunnen av statistikker. Vår mål er å gi innbyggerne den kommunen de fortjener.

Vi skal åpne kommunen både innad og utad ved å flytte sentrumet til Storebotn. I vår visjon skal Kleppestø leve sin rolle som øyens mest befolket området uten å trenge i tillegg å være hoved innfartsåret til Bergen. Dette holder på å føre området mot kollaps, og er med på å forringe livskvaliteten til innbyggerne. Vi vil bygge en god infrastruktur på Storebotn som gir direkte kollektivt tilbud til Bergen med en kombinasjon av buss og hurtigbåt, og samtidig gir mulighet til alle innbyggerne til å benytte seg av alt det Askøy tilbyr. Vi mener også at dette er det beste for å jobbe for et bedre miljø lokalt og vårt største bidrag til et bedre klima globalt.

Vi skal satse på de yngste i kommunen, og gi dem barnehager og skoler de kan trives og lære i. Vi skal styrke bemanningen fordi vi er overbevist at de profesjonelle er den viktigste ressursen vi har for våre barn og unge.

Vi skal også vende blikket mot det som har det vanskeligst. Vi skal jobbe for å etablere et godt hjelpenettverk for dem som trenger støtte.

Vi skal gi hver askøyværing en stemme, som de kan bruke for å si sin mening. Men vi skal også gi dem overbevisningen om at det nytter å gi beskjed.


Vi gleder oss til å ta kampen og å vise befolkningen våre tanker.